קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
יש להוציא את המצרכים מהמקרר כשעה לפני תחילת הכנת העוגה .
במעבד מזון נטחן את העוגיות לפירורים ונערבב אותם עם החמאה המומסת .
כעת , נמרח עם מעט חמאה את סיר הג׳חנון בקוטר 20 ונניח בתחתית נייר אפיה משומן וכנל גם על דפנות הסיר .
את עיסת הפירורים נשטח על תחתית הסיר , להדק אותה .
יש להדליק את התנור עם תבנית מלאה במים כ 20 דקות לפני הכנסת העוגה אליו על 200 מעלות .
בקערת המקסר נקציף את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצף יציב , אבל לא נוקשה .
בקערה נוספת נערבב עם מקסר את החלמונים יחד עם מחצית הכוס סוכר שנותרה וגרידת הלימון , נוסיף את הגבינה , השמנת , הקורנפלור והאינסטנט עד לקבלת תערובת אחידה ולא גושית .
עם מרית נערבב יחד את הבלילות בעדינות עד לקבלת מירקם אחיד .
את הבלילה נשפוך על תחתית הביסקוויטים ונכניס לתנור לחצי שעה ונניח את הסיר בתוך התבנית עם המים .
לאחר חצי שעה נוריד טמפרטורה של התנור ל 150 מעלות ונמשיך לאפות עוד 45 דקות .
לא לפתוח את התנור בכלל !!!
לאחר ה 45 דקות נוספות ,
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לפחות שעה וחצי נוספות בתוך התנור .
לאחר מיכן ניתן להוציא את העוגה , לקרר אותה ולהכניס למקרר להתייצבות לפחות לחמש שעות .
ניתן לפדר עם אבקת סוכר או לצפות אותה עם קצפת למעלה !!
עוגה טעימה ומומלצת
בתאבון ובהצלחה 🌹