לןגן

עוגת גבינה אפויה נדירה - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 12/10/2019 | 21:46
עוגת גבינה אפויה נדירה - דורית כהן

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. יש להוציא את המצרכים מהמקרר כשעה לפני תחילת הכנת העוגה .

  2. במעבד מזון נטחן את העוגיות לפירורים ונערבב אותם עם החמאה המומסת .

  3. כעת , נמרח עם מעט חמאה את סיר הג׳חנון בקוטר 20 ונניח בתחתית נייר אפיה משומן וכנל גם על דפנות הסיר .

  4. את עיסת הפירורים נשטח על תחתית הסיר , להדק אותה .

  5. יש להדליק את התנור עם תבנית מלאה במים כ 20 דקות לפני הכנסת העוגה אליו על 200 מעלות .

  6. בקערת המקסר נקציף את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר וסוכר הוניל עד לקבלת קצף יציב , אבל לא נוקשה .

  7. בקערה נוספת נערבב עם מקסר את החלמונים יחד עם מחצית הכוס סוכר שנותרה וגרידת הלימון , נוסיף את הגבינה , השמנת , הקורנפלור והאינסטנט עד לקבלת תערובת אחידה ולא גושית .

  8. עם מרית נערבב יחד את הבלילות בעדינות עד לקבלת מירקם אחיד .

  9. את הבלילה נשפוך על תחתית הביסקוויטים ונכניס לתנור לחצי שעה ונניח את הסיר בתוך התבנית עם המים .

  10. לאחר חצי שעה נוריד טמפרטורה של התנור ל 150 מעלות ונמשיך לאפות עוד 45 דקות .

  11. לא לפתוח את התנור בכלל !!!

  12. לאחר ה 45 דקות נוספות ,

  13. לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה לפחות שעה וחצי נוספות בתוך התנור .

  14. לאחר מיכן ניתן להוציא את העוגה , לקרר אותה ולהכניס למקרר להתייצבות לפחות לחמש שעות .

  15. ניתן לפדר עם אבקת סוכר או לצפות אותה עם קצפת למעלה !!

  16. עוגה טעימה ומומלצת

  17. בתאבון ובהצלחה 🌹