קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
עושים חור באמצע הכרוב, ומוציאים את הליבה בעזרת סכין חדה. עד אמצע הכרוב
מכניסים את הכרוב לסיר גדול עם מים רותחים ל-1/2 שעה, עד שהכרוב מתרכך, או מכניסים אותו לשקית סגורה למיקרוגל ל -9 דקות. לבדוק אם הכרוב התרכך
מזהיבים בצל כחצי שעה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים את התבלינים, טועמים את התערובת ומשפרים טעמים
משרים אורז במים רותחים כ-1/2 שעה. מסננים את האורז מהמים, שמים אותו בקערה ולתוכה מוסיפים את תערובת הבשר
מוציאים את הכרוב מהמים או השקית ולאט לאט מפרידים את העלים. חותכים ומורידים בזהירות את החלק הלבן הקשה (השדרה) מאמצע העלה. אם העלה גדול חותכים אותו ל-2 עד 3 חתיכות משטחים את העלים אחד על השני כשהחלק המחוספס עם השבילים של העלה כלפי מעלה, ובצד זה ממלאים את הכרוב. בצד הרחב של העלה (החתוך) מניחים מתערובת המילוי. עושים קיפול מלמעלה כלפי מטה ומגלגלים כמו רולדה
מניחים בסיר רחב את הכרובים הממולאים כשהחלק הפתוח של העלה כלפי מטה, צמודים אחד לשני ובשורות מעל, אחד על השני בצפיפות רבה. בראש הערמה שמים מכסה שטוח או צלחת כדי שהכרובים ישארו צמודים ולא יפתחו.
בתחתית הסיר שמים מספר כפות שמן זית, מעט רכז רימונים, מעט מיץ לימון, מלח ובין הכרובים שיני שום גדולות
מוסיפים מים עד כיסוי הכרובים הממולאים. מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה. הממולאים מוכנים כשהכרוב והאורז רכים