לןגן

אלפחורס בריבוע

מאת: קרן חביב, פורסם: 05/10/2019 | 16:10
אלפחורס בריבוע

תקציר המתכון: לחשוב מחוץ לקופסא

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

המרכיבים

למלית

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבל את החמאה יחד עם הסוכר וגרידת הלימון עד למרקם משחתי, נוסיף בהדרגה חלמון חלמון עד להטמעה מוחלטת של החלמונים ולאחר מכן נוסיף את תמצית הוניל והליקר. ולבסוף את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה עד שמגיעה לבצק פירורי מעט. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס לקירור במשך שעה.

  2. לאחר שעה נקמח את השיש/משטח עבודה ונרדד לעובי של כ3 ס"מ. לקרוץ מרובעים (רינג מרובע או כל דבר מרובע קטן שיתאים לכם) להעביר לתבנית עם נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש 175 מע' למשך 10-12 דקות (העוגיה צריכה להישאר בהירה) ולצנן לחלוטין.

  3. למרוח מהמילית ריבת חלב בריבוע אחד (המלית צריכה לצאת מעט מהצדדים) ולעטוף עם קוקוס קלוי/לבן מסביב לריבוע.