קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
סיר מביאים לרתיחה את המים, החמאה, השמן.
מוסיפים מהר את הקמח והאגוזים. מערבבים
היטב ומורידים מהאש.
יוצקים לתוך כלי האפיה (לא משומן)חותכים מעוינים, ואופים בתנור בחום 200 מעלות.
לאחר כ-15 דקות מקטינים את החום ל180 מעלות
אופים עד שהמאפה מקבל גוון זהוב בהיר. מצננים.
הכנת הסירופ
מביאים לרתיחה את הסוכר המים והוניל,מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים במשך 2-3דקות. מורידים מהאש.
מוציאים את הלימון מן הסירופ ויוצקים בעודו חם, על המאפה הצונן.
לכסות את התבנית בנילון נצמד. המאפה סופג את הרוטב
העוגה טעימה רק אחרי לילה במקרר