לןגן

תבשיל קציצות בקר

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 04/10/2019 | 10:56
תבשיל קציצות בקר

תקציר המתכון: תבשיל מהמם עם פטריות, ערמונים ותפוחי אדמה

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות

לתבשיל

אופן הכנה

  1. לתערובת הקציצות:

  2. 500-600 גרם בשר טרי טחון

  3. בצל אחד מגורד, תפו"א 1 מגורד וסחוט, חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים, חצי כפית שום כתוש, מלח ופלפל לפי טעם, רבע כפית מרק עוף, חצי כפית בהרט, חצי כפית תבלין קציצות, מעט כורכום, כפית פפריקה, חופן פירורי לחם, רבע כפית אבקת סודה לשתייה מעורבבת עם רבע כוס מים, מעט שמן.. לערבב היטב ולתת לעיסה לנוח.

  4. להכנת התבשיל:

  5. לטגן 3 בצלים חתוכים לרצועות, להוסיף 4-5 פטריות טריות חתוכות, חבילת ערמונים, חבילת תפו"א קטנים. לתבל במלח ופלפל שחור לפי טעם, כף שטוחה מרק בצל, מעט כורכום, כפית מלאה פפריקה אדומה, חצי כפית סוכר. להוסיף מים מהברז ולהביא לרתיחה. להוסיף כף מלאה מרק עוף, רוטב טריאקי לפי טעם (לא הרבה). לערבב ולהניח את הקציצות. לבשל עד כמעט צמצום כל הנוזלים ואז להכניס לכמה דקות בתנור שחומם מראש על 200 מעלות לכמה דקות בלי מכסה. לעטר בכוסברה קצוצה .