לןגן

עופיונים ממולאים באורז,פטריות וערמונים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 30/09/2019 | 08:21
עופיונים ממולאים באורז,פטריות וערמונים

תקציר המתכון: מנה חגיגית משגעת

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים למלית

מרכיבים לרוטב

אופן הכנה

  1. הרכבת המנה :

  2. נתחיל במלית...נטגן בצל עד להזהבה נוסיף את הפטריות הערמונים האורז והתבלינים נטגן דקה ונוסיף את המים ...נבשל חצי בישול ונצנן .

  3. אני השתמשתי ב 3 עופיונים ניקח מהמלית ונמלא את העופיון ונקשור עם הגומיה שמגיע עם העופיון ( לא לזרוק אותם) ...

  4. את התפוחי אדמה נרתיח בשלמותם עם הקליפה מרגע שמבעבע ל כ5 דקות נצנן ונחצה לחצי ...נניח את העופיונים כשהחזה של העוף למטה והגב כלפי מעלה...במרכז סיר רחב ושטוח את התפוחי אדמה מסביב ..ערמונים..בצלים והשום ...את האורז שנישאר הכנסתי לשקית קוקי קשורה ועשיתי חור קטן ליציאת אדים והנחתי בסיר ...כעת נכין את המרנידה ...בקערה קטנה נשים את הרוטב שזיפים ...הדבש..פלדלפיה..פפריקה שמן ורבע כוס מים רותחים ..נקבל כמו משחה נמרח על העופות לא את כל הכמות מעט ללטף את העופות עם "המשחה" ואז נוסיף את יתרת המים הרותחים למרנידה ונשפוך מעל התפוחי אדמה .. נפזר מלח גס בערך כף פלפל שחור גרוס ושומשום ...נכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עם כיסוי ...אחרי חצי שעה נסיר מכסה

  5. נמניך ל160 מעלות לעוד שעה בערך או עד שהעוף רך

  6. ** הערות **

  7. במלית במקום ערמונים ניתן להמיר באגוזים ...או צימוקים.

  8. רוטב שזיפים לעוף נמכר בכל סופר של חברת "קנור" ...תחליפים: רוטב טראקי..רוטב סצ'ואן...רוטב ברבקיו.