לןגן

ורניקי/קרפלאך/טורטליני

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 22/09/2019 | 18:35
ורניקי/קרפלאך/טורטליני

תקציר המתכון: כיסוני בצק ממולאים בתפוח"א מוגשים עם פטריות ובצל מטוגן לצד שמנת חמוצה...

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

להגשה

אופן הכנה

  1. ורניקי/טורטלינים/קרפלך

  2. נדיה אביזוב גדלוב:

  3. הכנה המילוי:

  4. בסיר מים עם מעט מלח לבשל את תפוח"א עד לריכוך, לסנן ולמעוך לפירה.

  5. את הבצלים לטגן במחבת עם חמאה/שמן, עד להזהבה לתבל במלח ופלפל שחור. לערבב לתוך עיסת הפירה את הבצלים המטוגנים ולצנן היטב.

  6. לערבב בקערה את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד ורך, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור כחצי שעה. על משטח מקומח לחלק את הבצק ל 6 חלקים לרדד דק ולקרוץ עיגולים עם קורצן להניח את הפירה המתובל במרכז עיגול ולסגור לסהרון (חצי יריח). ניתן להשאיר כך או לסגור את שני הקצוות.

  7. בסיר עמוק להרתיח 3/4 גובה מים עם כף מלח 4 כפות שמן להכניס בעדינות כ 10-12 כיסונים למים הרותחים עד שהם צפים ולהמתין כ 6-7 דק' (ממליצה לקחת אחד ולטעום). לסנן ולעביר למחבת עם מעט חמאה ולהקפיץ.

  8. להגיש עם בצל ופטריות מטוגנות ושמנת חמוצה.