לןגן

עוגת וניל בציפוי שקדים מדהימה ביופיה וטעמה

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 15/07/2015 | 22:08
עוגת וניל בציפוי שקדים מדהימה ביופיה וטעמה

תקציר המתכון: כל מה שאגיד על העוגה הזאת לא יצליח לתאר כמה היא מדהימה - עוגת וניל משגעת בציפוי שקדים ודובדבנים!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים לעוגת וניל

מרכיבים לקצפת

לקישוט העוגה

אופן הכנה

  1. לערבב את כל מרכיבי העוגה ולאפות את הבלילה על חום של 180 למשך 45 דקות. אני השתמשתי בתבנית קפיצית קוטר 12.

  2. את הקצפת להכין מ - 500 מ"ל שמנת צמחית, 4 כפות סוכר ו-5 כפות פודינג וניל - להקציף עד שנהיה יציב.

  3. לחתוך את העוגה לשלוש שכבות ולמלא בין השכבות בקצפת, נשארה לי גם קצת קצפת בצבע סגול מעוגה אחרת אז הוספתי בין השכבות. את העוגה לצפות עם קצפת לבנה, לעשות 8 שושנים ועל כל אחד מהם לשים דובדבן. בין כל שושנה לשושנה לעשות עוד שושנה יותר קטנה.

  4. לקלות שקדים פרוסים כחמש דקות בתנור , ואחרי זה לפזר אותם על כל הסביב של העוגה ובאמצע. להכניס לקירור למקפיא כחצי שעה או למקרר כשעתיים. להגיש ובתאבון :)