תקציר המתכון: עוגת שמרים מדהימה של גיסתי נעמי היקרה
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
• ללוש היטב את חומרי הבצק ולהניח במקרר למשך הלילה או למשך 3 שעות.
• לבחוש היטב את חומרי המלית בקערה.
• לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.
• לרדד כל חלק לעלה על משטח מקומח.
• למרוח 1/4 מהמלית.
• לקפל כמה קיפולים עד לקבלת ריבוע או מלבן.
• להניח בצד עד לסיום מריחת שאר החלקים וקיפולם.
• לרדד שוב כל חלק, לחתוך אותו ל-2 חלקים, לגלגל כל חלק וליצור צמה.
• להניח בתבנית חד פעמית גדולה ומשומנת.
• למרוח על כל צמה חלמון מדולל במים.
• לפזר מעל שומשום (או אגוזים(
• לאפות כ-25 דקות לערך עד להזהבה.
• לבחוש היטב את חומרי הסירופ ולשפוך על הרולדות.
• לאפות למשך 5 דקות נוספות ולהוציא מהתנור.