לןגן

עוגת שמרים צמות - נעמי

מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 12:08

תקציר המתכון: עוגת שמרים מדהימה של גיסתי נעמי היקרה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לבצק

חומרים למלית

חומרים לסירופ

אופן הכנה

  1. • ללוש היטב את חומרי הבצק ולהניח במקרר למשך הלילה או למשך 3 שעות.

  2. • לבחוש היטב את חומרי המלית בקערה.

  3. • לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.

  4. • לרדד כל חלק לעלה על משטח מקומח.

  5. • למרוח 1/4 מהמלית.

  6. • לקפל כמה קיפולים עד לקבלת ריבוע או מלבן.

  7. • להניח בצד עד לסיום מריחת שאר החלקים וקיפולם.

  8. • לרדד שוב כל חלק, לחתוך אותו ל-2 חלקים, לגלגל כל חלק וליצור צמה.

  9. • להניח בתבנית חד פעמית גדולה ומשומנת.

  10. • למרוח על כל צמה חלמון מדולל במים.

  11. • לפזר מעל שומשום (או אגוזים(

  12. • לאפות כ-25 דקות לערך עד להזהבה.

  13. • לבחוש היטב את חומרי הסירופ ולשפוך על הרולדות.

  14. • לאפות למשך 5 דקות נוספות ולהוציא מהתנור.