לןגן

חילבה

מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 12:06

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. • להניח את הגרגירים בקערה עמוקה.

  2. • לשטוף 3 פעמים לפחות.

  3. • להשרות את הגרגירים עם מי ברז (יש למלא את הקערה מים, כמעט עד הסוף ולכסות אותה) למשך לילה שלם.

  4. • בבוקר לשפוך את המים הצהובים.

  5. • לשטוף היטב את גרגירי החילבה כ-3 פעמים ולהשרות שוב את הגרגירים עם מים נקיים כשעתיים לפחות.

  6. • להכניס לבלנדר, מצקת גרגירים, חופן גדוש כרת, 1 כפית מלח,1/2 כוס מים קרים

  7. • לטחון היטב.

  8. • להוסיף מים לפי הצורך עד שתתקבל עיסה רכה טחונה היטב.

  9. • לשפוך את העיסה לתוך קערה גדולה. כך לעשות מספר פעמים עם שאר החומרים.

  10. • לערבב היטב את העיסה המתקבלת בסוף.

  11. • לשפוך את העיסה לקופסאות בינוניות ולהכניס למקפיא. (אין לעבד את החילבה לפני ההקפאה, אם רוצים חילבה מוקצפת, חובה להקפיא את החילבה מיד לאחר שטוחנים אותה)

  12. אופן הכנת החילבה לאכילה:

  13. • להפשיר קופסת חילבה לזמן קצר.

  14. • להכניס את העיסה (כשחלקה עוד קפואה) לקערה ולהקציף היטב עד שהצבע הירוק ישתנה וילבין.

  15. • להוסיף כ-1/4 כוס מים קרים לסירוגין ולהמשיך להקציף.

  16. • כשמתקבלת חילבה מוקצפת, להוסיף סחוג מהול במעט מים לפי הטעם ולהקציף לזמן קצר מאד. ניתן לאכילה מיידית או להקפאה. (לאחסן בקופסאות ולהקפיא)