קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
• להניח את הגרגירים בקערה עמוקה.
• לשטוף 3 פעמים לפחות.
• להשרות את הגרגירים עם מי ברז (יש למלא את הקערה מים, כמעט עד הסוף ולכסות אותה) למשך לילה שלם.
• בבוקר לשפוך את המים הצהובים.
• לשטוף היטב את גרגירי החילבה כ-3 פעמים ולהשרות שוב את הגרגירים עם מים נקיים כשעתיים לפחות.
• להכניס לבלנדר, מצקת גרגירים, חופן גדוש כרת, 1 כפית מלח,1/2 כוס מים קרים
• לטחון היטב.
• להוסיף מים לפי הצורך עד שתתקבל עיסה רכה טחונה היטב.
• לשפוך את העיסה לתוך קערה גדולה. כך לעשות מספר פעמים עם שאר החומרים.
• לערבב היטב את העיסה המתקבלת בסוף.
• לשפוך את העיסה לקופסאות בינוניות ולהכניס למקפיא. (אין לעבד את החילבה לפני ההקפאה, אם רוצים חילבה מוקצפת, חובה להקפיא את החילבה מיד לאחר שטוחנים אותה)
אופן הכנת החילבה לאכילה:
• להפשיר קופסת חילבה לזמן קצר.
• להכניס את העיסה (כשחלקה עוד קפואה) לקערה ולהקציף היטב עד שהצבע הירוק ישתנה וילבין.
• להוסיף כ-1/4 כוס מים קרים לסירוגין ולהמשיך להקציף.
• כשמתקבלת חילבה מוקצפת, להוסיף סחוג מהול במעט מים לפי הטעם ולהקציף לזמן קצר מאד. ניתן לאכילה מיידית או להקפאה. (לאחסן בקופסאות ולהקפיא)