קרפיון ברוטב
מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 11:59
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
**קרפיון בינוני חתוך
-
• מלח גס
-
• 1 בצל קצוץ
-
• 1 גזר
-
• 1 גמבה
-
• 10 שיני שום כתושות
-
• 10 עלי כוסברה קצוצים
-
• 1 פלפל חריף חתוך לטבעות (ניתן לוותר על הפלפל אם לא אוהבים דג חריף או להוסיף רק את חציו)
-
• 1 כף רסק עגבניות
-
• 1 כף אבקת מרק עוף
-
• 1 כף פפריקה מתוקה
-
• ½ כפית חוויאג' מרק
-
• ½ כפית פלפל שחור
-
• ¼ כפית מלח
-
• ½ כפית או יותר סחוג
-
• 1 כף קמח מצה (לרוטב סמיך- טיפ שלמדתי מחמותי לאה, ה' ישמור אותה)
-
• 2 כוסות מים מהברז
אופן הכנה
-
• להפשיר את חתיכות הקרפיון.
-
• לפזר מעט מלח גס.
-
• להשרות כ-10 דקות ולשטוף.
-
• לטגן בסיר בינוני על אש קטנה את הבצל ולהוסיף את חתיכות הדג.
-
• לאחר 5 דקות להוסיף את הירקות ולאדות כ-10 דקות.
-
• לאחר מכן להוסיף תבלינים ומים.
-
• להחזיק את הסיר בשני קצותיו ולערבב בעדינות ובזהירות.
-
• להגביה את האש עד לרתיחה ולהנמיך מיד.
-
• לבשל את הדג למשך 25 דקות נוספות על אש נמוכה עד בינונית.