לןגן

מרק שעועית

מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 11:21

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. • להשרות 1/2 ק"ג שעועית למשך לילה.

  2. • לשטוף את השעועית.

  3. • לבשל את השעועית עם מים כשעה על אש בינונית.

  4. • לטגן בצל עם שמן ולהוסיף את השעועית.

  5. • בסיר נפרד להרתיח מים ולהוסיף את העוף או העצמות להסיר את הקצף, ולהוסיף את השעועית ללא המים. )למרק פרווה ניתן לוותר על הבשר(

  6. • להוסיף את החומרים הבאים:

  7. • 6 שיני שום, 2 תפוחי אדמה , 1 בצל

  8. • 1/4 כף פפריקה מתוקה

  9. • 1/4 כף פפריקה חריפה , ניתן להפחית מהכמות למרק פחות חריף.

  10. • 1/4 כפית פלפל שחור,כפית סוכר, כף מרק עוף, כף חוויג' מרק

  11. • חצי כפית מלח

  12. • 1 קופסה קטנה רסק עגבניות

  13. • 4 כפות כוסברה קצוצה

  14. • יש להוסיף מים רותחים לפי הצורך, מעט מים למרק סמיך.

  15. • להמשיך לבשל את המרק עד שהשעועית תתרכך.