לןגן

לחוח

מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 11:12

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. • להניח בקערה גדולה מאד

  2. • ללוש היטב עד שהבצק דליל וחלק ואין בו גושים.

  3. • להניח להתפחה, לאחר 10 דקות ללוש היטב.

  4. • כעבור חצי שעה, לחמם מחבת טפלון חדש המיועד רק ללחוח, בקוטר של 25 ס"מ בערך. אפשר במחבת קטנה יותר אך ליצוק 3/4 כוס בצק.

  5. • לשטוף את גב המחבת במים קרים.

  6. • ליצוק כוס בצק דליל למחבת לפזר על כל משטח המחבת ולהניח על אש גבוהה. אין לטלטל את המחבת עד אשר הלחוח מוכן.

  7. • הלחוח מוכן כאשר נוצרו חורים ותחתיתו השחימה מעט.

  8. • מוציאים את הלחוח בזהירות מהמחבת על מגבת או מפה מבד. ולהניחו על גבו.

  9. • שוטפים את תחתית המחבת במים קרים מתחת לברז ושוב יוצקים כוס מהבלילה למחבת וכן הלאה.