לןגן

כובנה

מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 11:10

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. • להכניס לקערה את כל החומרים לפי סדר הופעתם.

  2. • ללוש היטב ולהוסיף מעט מעט מים פושרים נוספים, כדי להגיע לבצק חלק ורך כמו מסטיק, לא רך מידי.

  3. • להניח לבצק כרבע שעה ושוב ללוש בידיים רטובות עד לקבלת בצק חלק.

  4. • להניח לבצק לתפוח.

  5. • לשמן משטח נקי , כ-3 כפות שמן קנולה או שמן תירס.

  6. • לקרוץ בידיים משומנות את הבצק לחתיכות עגולות, כ-8 חתיכות בערך.

  7. • לעגל כל חתיכה בנפרד ולהניח על המשטח המשומן במרחק של 3 ס"מ.

  8. • להניח לחתיכות לתפוח.

  9. • לפרוס כל חתיכה ביד משומנת על המשטח המשומן.

  10. • למרוח חמאה או מרגרינה רכה או שמן או מזולה ,סה"כ 1/2 מרגרינה עם מלח לכל החתיכות.

  11. • לגלגל כסיגר לקשור ולהכניס לסיר משומן במעט מרגרינה

  12. • לסדר את החתיכות בתחתית הסיר ואת היתר מעליהן . הסיר הוא סיר מיוחד לכמות של 1/2 קילו, ניתן לרכישה בכל חנות לכלי בית. לכמות כפולה יש לרכוש סיר של קילו.

  13. • להתפיח שוב את החתיכות עד שגובה התפיחה יגיע עד כדי מחצית הסיר ויותר.

  14. • להכניס לתנור ולאפות בחום בינוני. אין לפתוח את הסיר ב- 45 הדקות הראשונות של האפייה כדי שהכובנה לא תצנח.

  15. • בודקים אם הכובנה הזהיבה מוציאים מהתנור ופותחים קמעה.

  16. הערות:

  17. • את הכובנה אפשר לאכול עם סחוג ועגבניה, ביצה או עם כל דבר אחר לפי הטעם.

  18. • אם מכינים את הכובנה לשבת יש לחמם אותה כשעתיים או שלוש לפני הארוחה, לא להניח בתנור כל הלילה.