קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
• להכניס לקערה את כל החומרים לפי סדר הופעתם.
• ללוש היטב ולהוסיף מעט מעט מים פושרים נוספים, כדי להגיע לבצק חלק ורך כמו מסטיק, לא רך מידי.
• להניח לבצק כרבע שעה ושוב ללוש בידיים רטובות עד לקבלת בצק חלק.
• להניח לבצק לתפוח.
• לשמן משטח נקי , כ-3 כפות שמן קנולה או שמן תירס.
• לקרוץ בידיים משומנות את הבצק לחתיכות עגולות, כ-8 חתיכות בערך.
• לעגל כל חתיכה בנפרד ולהניח על המשטח המשומן במרחק של 3 ס"מ.
• להניח לחתיכות לתפוח.
• לפרוס כל חתיכה ביד משומנת על המשטח המשומן.
• למרוח חמאה או מרגרינה רכה או שמן או מזולה ,סה"כ 1/2 מרגרינה עם מלח לכל החתיכות.
• לגלגל כסיגר לקשור ולהכניס לסיר משומן במעט מרגרינה
• לסדר את החתיכות בתחתית הסיר ואת היתר מעליהן . הסיר הוא סיר מיוחד לכמות של 1/2 קילו, ניתן לרכישה בכל חנות לכלי בית. לכמות כפולה יש לרכוש סיר של קילו.
• להתפיח שוב את החתיכות עד שגובה התפיחה יגיע עד כדי מחצית הסיר ויותר.
• להכניס לתנור ולאפות בחום בינוני. אין לפתוח את הסיר ב- 45 הדקות הראשונות של האפייה כדי שהכובנה לא תצנח.
• בודקים אם הכובנה הזהיבה מוציאים מהתנור ופותחים קמעה.
הערות:
• את הכובנה אפשר לאכול עם סחוג ועגבניה, ביצה או עם כל דבר אחר לפי הטעם.
• אם מכינים את הכובנה לשבת יש לחמם אותה כשעתיים או שלוש לפני הארוחה, לא להניח בתנור כל הלילה.