קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
• ללוש היטב את כל החומרים (פרט לחומר המריחה) עד שהבצק נהיה גמיש כמו מסטיק.
• להניח את הבצק "לנוח ," ללוש מידי פעם עד שהבצק נהיה חלק, לאחר חצי שעה.
• לשמן משטח, לקרוץ עיגולים , כ-14 חלקים, בידיים משומנות, לעבד כל עיגול בידיים משומנות, ולהניח על המשטח המשומן במרווחים זה מזה,
• לאחר כחצי שעה לפרוס בידיים כל חלק על המשטח, עד שהעלה שנוצר יהיה דק. למרוח חמאה או מרגרינה רכה או שמן, או מזולה. לקפל ולגלגל כסיגר.
• לרפד בסיר מיוחד עמוק כ – 3 פרוסות לחם, להרטיב אותן בחצי כוס מים ורבע כוס שמן, להניח נייר אפיה, ועל הנייר להניח את הג'חנון זה על גבי זה בצורת שתי וערב. לכסות את הסיר
• לאפות בחום בינוני כשעה וחצי.
• להוסיף חצי כוס מים רותחים בשולי הסיר הפנימיים כדי לשמור על רכות.
• להכניס את הסיר לתנור בערב שבת למשך כל הלילה על חום של שבת.
• ניתן להקפיא את החלקים מעובדים ולאפות סמוך לשבת.