לןגן

ג'חנון

מאת: ציפורה יחיא, פורסם: 18/09/2019 | 11:05

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. • ללוש היטב את כל החומרים (פרט לחומר המריחה) עד שהבצק נהיה גמיש כמו מסטיק.

  2. • להניח את הבצק "לנוח ," ללוש מידי פעם עד שהבצק נהיה חלק, לאחר חצי שעה.

  3. • לשמן משטח, לקרוץ עיגולים , כ-14 חלקים, בידיים משומנות, לעבד כל עיגול בידיים משומנות, ולהניח על המשטח המשומן במרווחים זה מזה,

  4. • לאחר כחצי שעה לפרוס בידיים כל חלק על המשטח, עד שהעלה שנוצר יהיה דק. למרוח חמאה או מרגרינה רכה או שמן, או מזולה. לקפל ולגלגל כסיגר.

  5. • לרפד בסיר מיוחד עמוק כ – 3 פרוסות לחם, להרטיב אותן בחצי כוס מים ורבע כוס שמן, להניח נייר אפיה, ועל הנייר להניח את הג'חנון זה על גבי זה בצורת שתי וערב. לכסות את הסיר

  6. • לאפות בחום בינוני כשעה וחצי.

  7. • להוסיף חצי כוס מים רותחים בשולי הסיר הפנימיים כדי לשמור על רכות.

  8. • להכניס את הסיר לתנור בערב שבת למשך כל הלילה על חום של שבת.

  9. • ניתן להקפיא את החלקים מעובדים ולאפות סמוך לשבת.