לןגן

עקיצת הדבש

מאת: אתי ממן, פורסם: 13/09/2019 | 11:05
עקיצת הדבש

תקציר המתכון: קינוח מרשים ומיוחד לראש השנה

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים את הרינגים - עוטפים כל רינג בנייר כסף ונייר אפייה, גוזרים ניילון פצפצים בקוטר הרינג, ומצמידים לדופן. (ממליצה להשתמש בניילון פצפצים חדש, להשיג במקס סטוק).

  2. להכנת מוס דבש שוקולד לבן - מערבבים את הג'לטין עם מים, משהים למשך 10 דקות. ממסים במיקרוגל שוקולד לבן עם 250 גרם שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים דבש, ומערבבים. מחממים את הג'לטין 10 שניות, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מקציפים לקצפת רכה 250 גרם שמנת מתוקה, מוסיפים טיפה צבע מאכל, מוסיפים את השוקולד לשמנת המוקצפת ומערבבים בתנועות קיפול.

  3. יוצקים מהמוס שכבה דקה לתוך הרינגים, קורצים עיגולים קטנים מעוגת הדבש, ומניחים במרכז הרינג, יוצקים מוס עד חצי ס"מ לפני סוף הרינג, מקפיאים להתייצבות למשך שעה.

  4. להכנת מוס דבש שוקולד חלב - מערבבים את הג'לטין עם מים, משהים למשך 10 דקות. ממסים במיקרוגל שוקולד חלב עם 250 גרם שמנת מתוקה, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים דבש, ומערבבים. מחממים את הג'לטין 10 שניות, מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מקציפים לקצפת רכה 250 גרם שמנת מתוקה, מוסיפים את השוקולד לשמנת המוקצפת ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים על המוס הקפוא, מקפיאים למשך לילה.

  5. מחלצים את הקינוח מהרינג, מניחים על תחתית אישית ומקשטים עם דבורה משוקולד.