לןגן

חצ'פורי במילוי חצילים על האש

מאת: אתי ממן, פורסם: 07/09/2019 | 15:51
חצ'פורי במילוי חצילים על האש

תקציר המתכון: הכי קל, הכי טעים, בונז'ור ולתנור

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק במקרר למשך לילה. מחממים תנור לטורבו 170 מעלות, מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח, מגלגלים שני גלגולים מכל צד, ומהדקים בצדדים, (מתקבלת צורה של סירה), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום, אופים כ 20 דקות עד להזהבה, ומצננים.

  2. קולים את החצילים - מניחים רשת על להבה גבוהה, מניחים חצילים שלמים, שורפים את החצילים כ 15 דקות מכל צד, עד שהקליפה שרופה, ומזלג ננעץ בקלות, מעבירים את החצילים למסננת, ומצננים. קולפים את החצילים ומניחים בקערה, מוסיפים כוסברה קצוצה, שום קצוץ, ותבלינים, מערבבים, וממלאים את הסירות.

  3. מגישים עם טחינה וירקות.