תקציר המתכון: יאמי!!! מיני פנקייקים שילדים הכי אוהבים, 5 דקות הכנה ויש לכם פנקייק מפנק, מעולה, אוורירי, טעים, מתכון בטוח עם כל הטיפים והכללים לפנקייק מושלם, כל אחד יכול וכן אפשר גם פרווה.
קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, מלח, סוכר) עושים באמצע גומה ומוזגים פנימה את החומרים הרטובים (חלב, שמן, ביצים ותמצית וניל), מערבבים לאט עם הרבה סבלנות בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה שאין בה גושים (אפשר להשתמש במעבד מזון, בבלנדר או במוט בפולסים קטנים ולא להגזים, העיקר שלא תערבבו יותר מדי, פנקייק שונאים ערבוב מוגזם, כי זה עושה אותם צמיגים
מניחים לבלילה לעמוד חצי שעה במקרר לא חובה, אבל מומלץ לא לדלג על השלב הזה
מחממים 3 כפות שמן במחבת רחבה עם ציפוי אל-דבק, יוצקים רבע/שליש כוס בכל פעם, שימו לב על להבה בינונית, כאשר בועות קטנות מתחילות להתפוצץ הופכים את הפנקייק לצידו השני ומשאירים לעוד חצי דקה עד להזהבה, ממשיכים להכין פנקייקים עד שכל הבלילה נגמרת
מגישים עם חמאה, מייפל, דבש, שוקולד, גלידה, קצפת, פירות (מה שאוהבים)
טיפים..
כאמור, ממליצה לא לערבב את הבלילה יותר מדי, בדיוק כמו בעוגות בחושות, ערבוב יתר מפתח את הגלוטן, מה שיגרום לפנקייק להיות קשה
ממליצה בין סיבוב לסיבוב בהכנת הפנקייק להוסיף 2 כפות שמן למחבת כדי שתוכלו להפריד בין הפנקייק למחבת בקלות
כאמור, חשוב שהלהבה תהיה בינונית ולא גבוה
כאמור, חשוב להפוך את הפנקייק כאשר נוצרות בועות על חלקו העליון של הפנקייק, זה הזמן להפוך אותו, אפשר להרים אותו בעדינות בעזרת מרית ולהציץ אם החלק התחתון השחים ואז להפוך, ממליצה לא להפוך את הפנקייק יותר מפעם אחת
זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון בטוח, מושלם, טעים, כל אחד יכול
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה