לןגן

שבלולי פרג

מאת: נאוה מלכה, פורסם: 31/08/2019 | 08:59

תקציר המתכון: שבלולים במילוי פרג. טעימים בטירוף

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את חומרי הבצק את המלח להוסיףמאחרי שמתגבש לבצק.

  2. את החלב להוסיף לאט וכמה שהקמח סופח אם חסר אז להוסיף עוד קצת חלב.

  3. ללוש 10 דקות לבצק רך ושנדבק מעט לתחתית הקערה.

  4. להוציא וללוש מעט ביד.

  5. לכדרר לכדור.

  6. לשמן מעט תבנית ואת כדור הבצק לכסות עם נילון ולשים לילה שלם במקרר..

  7. את חומרי המלית לבשל בערך 5 דקות

  8. מי שאוהבת צמוקים אגוזים אז להוסיף בסוף..

  9. להוציא את הבצק אחרי הכפלת הנפח.

  10. לחלק לשניים.

  11. לרדד למלבן בעובי חצי ס"מ.

  12. למרוח את מלית הפרג ולגלגל לרולדה הדוקה.

  13. לחתוך לשבלולים ואת קצה הבצק לשים מתחת כדינשלא יפתחו באפיה.

  14. לתת התפחה עד הכפלת הנפח בערך 40 דקות.

  15. להבריש עם ביצה שמהולה במים וסוכר.

  16. תנור שחומם מראש על 180 עד הזהבה.

  17. בערך 25 דקות.

  18. כשיוצא להבריש עם סירופ סוכר..