לןגן

חלה מתוקה

מאת: זהר מנדל, פורסם: 28/08/2019 | 15:43
חלה מתוקה

תקציר המתכון: חלה אורירית וטעימה

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים אותו היטב (במיקסר כ-7 דקות) ומניחים לבצק לנוח שעה בסביבה חמימה

  2. מחלקים את הבצק לשנים וכל חלק חותכים ל-3 ויוצרים 3 רצועות מהבצק

  3. קולעים צמה ומניחים על תבנית עם נייר אפיה

  4. יוצרים חלה נוספת ומניחים גם אותה על נייר האפיה שבתבנית

  5. מערבבים ביצה עם סוכר ומורחים על החלות

  6. נותנים לבצק לנוח ולתפוח עוד 20 דקות

  7. מורחים שוב את החלה עם הביצה ומפזרים מעל שומשום/ קצח/ גרעינים ועוד

  8. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שהבצק אפוי ובצבע זהוב יפה