לןגן

קציצות דגים עם חומוס

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 09/08/2019 | 17:03
קציצות דגים עם חומוס

תקציר המתכון: להיט 😋

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון נטחן ,חצי חבילת כוסברה,חצי חבילת פטרוזליה ו 10 שיני שום ,נניח בצד

  2. קילו דג מרלוזה או נסיכת הנילוס ו 3 פרוסות דג טונה שהושרו במיץ לימון ומלח לחצי שעה ,נשטפו היטב ונסחטו היטב ,נטחן את הדגים

  3. נערבב עם הירק הטחון ,נתבל ב 2 כפות שמן,מלח,פלפל שחור, כפית כמון,כפית פפריקה חצי כפית כורכום ,ביצה ו 2 כפות פירורי לחם לבנים או חומים לא מוזהבים ,נערבב היטב ונכניס למקרר לשעה להתייצבות

  4. בסיר רחב ושטוח נחמם חצי כוס שמן עם 10 שיני שום חצויות ...נוסיף חצי כפית כורכום כף פפריקה גדושה ונערבב לפתיחת טעמים...נוסיף גמבה אדומה פרוסה לרצועות ...פלפלים חריפים אדומים וירוקים חצויים ופלפלים יבשים ( שאטה) ...נוסיף 3 עגבניות מגורדות ואת החומוס המבושל....כפית כמון...פלפל שחור גרוס ...מלח....חופן כוסברה קצוצה

  5. ו 2 כוסות מים רותחים עם כפית אבקת מרק עוף פרווה !!

  6. בידיים משומשנות תגלגלו קציצות דגים ותניחו ברוטב שהוא מבעבע .. נבשל להבה נמוכה כ 35 דקות מידי פעם נענע את הסיר ונרטיב את הקציצות עם הרוטב ...לסיום נעטר בכוסברה טריה ...טעים אש !