לןגן

מפרום דג

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 09/08/2019 | 15:29
מפרום דג

תקציר המתכון: ברוטב פיקנטי להיטטט

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שלב הטיגון :

  2. להכין צלחת קמח לבן מנופה

  3. צלחת עם 2 בצים טרופות...כפית רסק עגבניות מעט מלח ומעט מים ...לקשקש את הבלילה .

  4. לקחת כמות נדיבה מהד הטחון ולמלא כל סנדביץ תפוח אדמה

  5. לחם שמן עמוק בסיר טיגון או מחבת ...כל מפרום לטבול בקמח הלבן ואז בבלילת הבצים ...לטגן משני הצדדים עד להזהבה קלה ולהניח בנייר סופג .

  6. להכנת הרוטב ;

  7. בסיר שטוח נחמם רבע כוס שמן עם 6 שיני שום פרוסות ...נוסיף כף פפריקה ...2 כפות רסק עגבניות ונערבב לפתיחת טעמים...נוסיף 2 עגבניות מגורדות...3 פלפלים יבשים חריפים ( שאטה) ...כפית כמון...מלח...פלפל שחור גרוס ו 2 כוסות מים רותחים מהול עם כפית אבקת מרק עוף פרווה !

  8. כעת נוסיף כפית סוכר שטוחה ...נתן לרוטב לבעבע ...נניח את המפרום המטוגן ברוטב ...מידי פעם נרטיב את המפרום עם כף מהרוטב שבסיר ...נבשל להבה נמוכה כ 40 דקות נפזר מעט כוסברה קצוצה ...ונבשל ללא מכסה לעוד 10 דקות ...

  9. בתאבון ובהצלחה אילנית בניזרי ❤

  10. הערות

  11. מי שלא רוצה חריף ניתן להמיר בגמבה פרוסה ....מי שלא משתמשת באבקת מרק עוף שתוותר ❤אם נישארו קציצות ניתן לטבול בקמח ובביצה ולטגן