לןגן

בצל ממולא ברוטב חמוץ מתוק

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 08/08/2019 | 22:00
בצל ממולא ברוטב חמוץ מתוק

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלף את הבצל לחרוץ חריץ לאורך הבצל

  2. להניח עג׳ צלחת

  3. לכסות במיכסה של המיקרוגל

  4. ולהפעיל על חום גבוה ל9 דקות

  5. לקרר ולהפריד את הגלידים

  6. למילוי

  7. לשים בסיר

  8. 3 כוסות אורז

  9. סיבוב שמן

  10. צרור כוסברה קצוצה

  11. מלח

  12. פילפל שחור

  13. חצי כפית פפריקה גרוסה

  14. כף סוכר חום

  15. מים מעל האורז

  16. לבשל חצי בישול

  17. לסחוט חצי לימון ולערבב טוב

  18. לקרר

  19. הרכבת המנה ובישול

  20. לקחת עלה של בצל למלא בחופן אורז ולסגור שהעלה יהיה אחד על השני ולא יפול אורז מהפתח

  21. לסדר בסיר בצורה עגולה

  22. בקערה להכין רוטב

  23. 2 סיבובים שמן

  24. חצי כפית פפריקה גרוסה

  25. כפית פפריקה בשמן

  26. מלח

  27. פילפל שחור

  28. קינמון

  29. 2 כפות סוכר חום

  30. כף סילאן

  31. מיץ מלימון טרי

  32. 2 כוסות מים רותחים

  33. לערבב טוב

  34. ולשפוך על הבצל

  35. להביא לרתיחה ולהנמיך

  36. לבשל עד שנגמרים הנוזלים

  37. מדי פעם לנער מצד לצד את הסיר שלא ידבק והנוזלים יגיעו להכל