לןגן

קובנה עם בשר- נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 26/07/2019 | 14:46
קובנה עם בשר- נורית ג.

תקציר המתכון: לאוהבי המאפה והבשר, הנה עם מעדן אמיתי! קובנה עם בשר! בקיפול הבצק אני משלבת בשר ראש או בשר מוזה. הבשר לאחר אפיה רק וטעים ברמות! מומלץ!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לגילגול

למילוי

מצרכים

אופן הכנה

  1. אנא העזרו בתצלומי הדרכה מתחת למתכון, תודה.

  2. הכנת הבשר:

  3. לפני הכל להכניס  החתיכות בשר למים רותחים לכמה דקות לשפוך המים.

  4. במחבת לשים שמן זית  והחתיכות  בשר לסגור מכל הצדדים. לתבל במעט מלח, פלפל שחור, מעט כמון.. אפשר גם טיפה כורכום, הפעם לא שמתי.

  5. להניח בצד שיתקררו.

  6. הכנת הקובנה:

  7. להכניס כל החומרים מלבד המים והמלח לקערת מיקסר, ניתן גם ידנית.

  8. להוסיף כ-3 כוסות מים לערבב  ולהוסיך המלח. להמשיך לערבב היטב עד לאחידות  ולהוסיף מים עד לרכות ועדינות הבצק. אני השתמשתי בכמעט 4 כוסות. תלוי בקמח. נורית ג.

  9.  לפזר טיפונת קמח מעל ולתת התפחה יפה. ללוש שוב לישה שניה ושוב התפחה.

  10. יש כמה אופציות, אני חילקתי ל-9 כדורים, שימנתי כולם מלמעלה. כעת המסתי 200 גרם מזולה.

  11. לקחתי הכדור הראשון פתחתי קלות על השיש ששמנתי טיפה לא לפתוח דק דק.. כמו למלוואח או ג'חנון..

  12. למרוח בעדינות העלה הפתוח, כעת לקחת 1/3 מצד אחד ולשים על החלק הקרוב אליו. (תסתכלו בתצלום למטה) נורית ג.

  13. נשאר חלק אחד מהצד השני לקחת אותו ולהניח על החלק ששמנו לפני. נוצר עלה אחד מלבני עם 3 שכבות.

  14. כעת למרוח ממש קצת מזולה ולהניח בקצה הקרוב אליכם  כמה חתיכות בשר  ולגלגל. להניח בעדינות בצד.

  15. כך להכין את כל הכדורים. אחד אחרי השני. 

  16. להניח בסיר ג'חנון משומן. ניתן להוסיף מהחתיכות בשר בין הגילגולים. הסתכלו בתצלומים.

  17. לתת התפחה של כ- 20 דקות במקום חמים. בינתיים לחמם תנור לכ-200 מעלות.

  18. כשתופח להכניס לתנור  לעשר דקות על 200 מעלות ואחר כך להוריד ל-180 מעלות לכ- שעה וחצי. 

  19. לאחר יותר משעה כשכבר הרוב נאפה, במידה ונשאר קצת מהמזולה

  20. ניתן למרוח מלמעלה בעדינות ולהחזיר לתנור.

  21. לא לוותר על התחתית החרוכה מעט של  הקובנההה בעיני החלק הכי טעיםםם.

  22. *ניתן לאפות כל הלילה.. בחום נמוך יותר

  23. ניתן להכניס למקפיא אם זה כמה ימים מראש, להוציא כמה שעות לפני ולחמם.

  24. ניתן להכין ביום שישי ולחמם מעט בשבת.

  25. ניתן להכין ולאפות בשבת בבוקר. 

  26.  ניתן לאכול עם ביצה ועגבניה מרוסקת.

  27. ניתן לאכול בנוסף לעגבניה וביצה גם עם המרק התימני והחילבהה ולימוןןןן, הורססס!

  28. ב ת י א ב ו ן !