לןגן

לחמניות שרה

מאת: צילה בש, פורסם: 24/07/2019 | 17:01

תקציר המתכון: מתכון שעבר מדור לדור במשפחה אחת ירושלמית

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה לשים לפי הסדר הכתוב:

  2. סוכר,שמן,שמרים,ביצה,מים,קמח ומלמעלה מלח.

  3. לערבל במיקסר בצק 10 דקות במהירות נמוכה בינונית.

  4. לתת מנוחה 5 דקות

  5. להמשיך לערבל 5 דקות

  6. ושוב 5 דקות מנוחה ושעה התפחה מכוסה בניילון נצמד.

  7. לאחמ"כ ליצור צורות לשים בתבנית {ולמרוח 1 ביצה, שלוק שמן ו- 1/2 כפית נס קפה ו- 1/2

  8. כפית סוכר- לחלה},ללחמניות למרוח ביצה ושמן.

  9. להתפיח 1/2 שעה התפחה נוספת ,במזג אויר קר התפחה של 45-60 דקות.

  10. לפזר שומושום ,קצח,קוואקר ,בצל או כל דבר אחר שרוצים

  11. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה בגוון חום יפה.

  12. אחרי היציאה לשים לקרר על רשת להתאוררות ולקראנצ'יות.