תקציר המתכון: מתכון שעבר מדור לדור במשפחה אחת ירושלמית
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
בקערה לשים לפי הסדר הכתוב:
סוכר,שמן,שמרים,ביצה,מים,קמח ומלמעלה מלח.
לערבל במיקסר בצק 10 דקות במהירות נמוכה בינונית.
לתת מנוחה 5 דקות
להמשיך לערבל 5 דקות
ושוב 5 דקות מנוחה ושעה התפחה מכוסה בניילון נצמד.
לאחמ"כ ליצור צורות לשים בתבנית {ולמרוח 1 ביצה, שלוק שמן ו- 1/2 כפית נס קפה ו- 1/2
כפית סוכר- לחלה},ללחמניות למרוח ביצה ושמן.
להתפיח 1/2 שעה התפחה נוספת ,במזג אויר קר התפחה של 45-60 דקות.
לפזר שומושום ,קצח,קוואקר ,בצל או כל דבר אחר שרוצים
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה בגוון חום יפה.
אחרי היציאה לשים לקרר על רשת להתאוררות ולקראנצ'יות.