תקציר המתכון: קל להכנה, טעים והריח משגע!
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
פורסים את החצילים לאורכם, מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
מרססים בספריי שמן או מעט שמן זית ואופים בתנור חצי שעה ב- 200 מעלות.
מנגבים בנייר סופג ומניחים בצד להתקרר.
לבשר:
מטגנים בצל ושום עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולערבב עם מזלג עד שינוי הצבע לאפרפר.
להוסיף תפו''א, להוסיף את כל התבלינים ואת הפטרוזיליה. לערבב היטב ולהניח בצד.
לרוטב:
לטגן בסיר את הבצל עד הזהבה.
להוסיף את הרסק והעגבניות המגורדות, מים, תבלינים ולערבב היטב.
להניח פרוסת חציל כשהחלק הרחב פונה אלינו. לעשות קציצה מהבשר ולהניח על אמצע החציל.
לגלגל את החציל על הקציצה מהצד הרחב לדק.
להניח בתוך הרוטב המבעבע כשצד סגירת החציל פונה כלפי מטה.
לסדר את החצילים צמודים בסיר.
אם נשאר בשר להוסיף ביצה ו- 2 כפות פירורי לחם, לערבב היטב
ליצור כדורים ולהניח ברוטב
להנמיך את האש ולבשל כ- 30 דק' עם מכסה ולהרטיב מדי פעם את החצילים ברוטב עם כף.
מומלץ להכניס לתנור מחומם מראש 180 מע' אחרי הבישול לעוד 20 דק' ללא מכסה ♥