לןגן

תפוחי אדמה בתנור ב-5 דקות, מתכון מנצח של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 22/07/2019 | 06:11
תפוחי אדמה בתנור ב-5 דקות, מתכון מנצח של סבתא לאה

תקציר המתכון: תפוחי אדמה קראנצ'יים, פריכים, טעימים אש, 5 דקות עבודה ולתנור, תוספת מושלמת לכל ארוחה, מתכון קל, פשוט ומהיר, כל אחד יכול.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-250 מעלות טורבו.

  2. פורסים את תפוחי האדמה בעובי שווה (כ-1 ס"מ) ומפזרים בתוך תבנית האפייה (למי שיש סבלנות אפשר לסדר את תפוחי האדמה כמו קלפים)

  3. בקערה עמוקה שמים את המים, שמן קנולה, שמן זית והתבלינים (מלח, כורכום, זעתר, כמון, פלפל שחור, אבקת סודה לשתייה) ומערבבים היטב היטב

  4. יוצקים את תערובת המים, השמן והתבלינים מעל תפוחי האדמה באופן שווה (שימו לב!!! כמות המים צריכה לכסות חצי מתבנית האפייה)

  5. מכניסים לתנור ואופים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים, משחימים וכל המים נספגים/נעלמים

  6. מוציאים מהתנור ממתינים חמש דקות וזוללים

  7. זהו מוכן! כדאי נסו קלי קלות, כמה פשוט, כל אחד יכול, מבטיחה לכם שתוספת תפוחי האדמה ב-5 דקות תככב קבוע אצלכם בכל ארוחה

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה