קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית , נברור את הבורגול ,
נניח במסננת ונשטוף טוב טוב מתחת לברז מים , עד שהמים יהיו צלולים .
נניח את הבורגול עם כוס ורבע מים בקערה לפחות ל40 דקות עד לספיגת המים .
בינתיים , ניקח מחבת , נטגן בה בצל קצוץ דק דק עד להשחמה קלה , נוסיף אליו את הטחון בקר,
נאדה יחד עד לשינוי צבעו של הבשר , נוסיף מעט בהרט, מלח ופלפל שחור וצרור של פטרוזיליה קצוצה דק דק . נניח להתקרר .
לקערת הבורגול נוסיף את הסולת יחד עם כף מלח , וכף אחת של שמן ,וכוס ורבע מים נערבב טוב טוב עד שנקבל בצק אחיד, ונוח לעבודה .
את הבצק נרדד עם מערוך , דק דק על גבי נייר אפיה , נקרוץ ממנו עיגולים ונמלא ממלית הבשר, נסגור לצורת כדור פינג פונג ונשטח מעט את הכדור .
כך נמלא את כל הקובות .
בינתיים, בסיר רחב , נטגן בצל גדול שחתוך לרצועות דקות עד להזהבה קלה , נוסיף אליו את שיני השום הקצוצות ואת גבעולי הסלרי ועלי המנגולד ללא השורש שלהם קצוצים דק דק אחרי ששטפנו אותם ושניקינו אותם מסיבים וקצצנו אותם ,
נאדה קלות יחד , נוסיף כף כורכום , נמתין לפתיחת התבלין ואז נוסיף מעט פלפל שחור ומים רותחים , כף גדושה אבקת מרק עוף , ומעט מלח , נביא את הסיר לרתיחה , ואז נניח בתוכו את הקובות , נבשל על להבה בינונית , לאחר ארבעים דקות של בישול
נוסיף מעט לימון בחוט ונמשיך לבשל עוד כרבע שעה בערך לריכוך .
לא חייב להוסיף לימון , אבל זה
מוסיף המון 😜
בתאבון ובהצלחה 🌹