לןגן

קובה חמוסטה - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 22/07/2019 | 05:48
קובה חמוסטה - דורית כהן

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית , נברור את הבורגול ,

  2. נניח במסננת ונשטוף טוב טוב מתחת לברז מים , עד שהמים יהיו צלולים .

  3. נניח את הבורגול עם כוס ורבע מים בקערה לפחות ל40 דקות עד לספיגת המים .

  4. בינתיים , ניקח מחבת , נטגן בה בצל קצוץ דק דק עד להשחמה קלה , נוסיף אליו את הטחון בקר,

  5. נאדה יחד עד לשינוי צבעו של הבשר , נוסיף מעט בהרט, מלח ופלפל שחור וצרור של פטרוזיליה קצוצה דק דק . נניח להתקרר .

  6. לקערת הבורגול נוסיף את הסולת יחד עם כף מלח , וכף אחת של שמן ,וכוס ורבע מים נערבב טוב טוב עד שנקבל בצק אחיד, ונוח לעבודה .

  7. את הבצק נרדד עם מערוך , דק דק על גבי נייר אפיה , נקרוץ ממנו עיגולים ונמלא ממלית הבשר, נסגור לצורת כדור פינג פונג ונשטח מעט את הכדור .

  8. כך נמלא את כל הקובות .

  9. בינתיים, בסיר רחב , נטגן בצל גדול שחתוך לרצועות דקות עד להזהבה קלה , נוסיף אליו את שיני השום הקצוצות ואת גבעולי הסלרי ועלי המנגולד ללא השורש שלהם קצוצים דק דק אחרי ששטפנו אותם ושניקינו אותם מסיבים וקצצנו אותם ,

  10. נאדה קלות יחד , נוסיף כף כורכום , נמתין לפתיחת התבלין ואז נוסיף מעט פלפל שחור ומים רותחים , כף גדושה אבקת מרק עוף , ומעט מלח , נביא את הסיר לרתיחה , ואז נניח בתוכו את הקובות , נבשל על להבה בינונית , לאחר ארבעים דקות של בישול

  11. נוסיף מעט לימון בחוט ונמשיך לבשל עוד כרבע שעה בערך לריכוך .

  12. לא חייב להוסיף לימון , אבל זה

  13. מוסיף המון 😜

  14. בתאבון ובהצלחה 🌹