לןגן

"גלקטובוריקו" מעדן יווני אשששששש

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 13/07/2015 | 18:59
"גלקטובוריקו" מעדן יווני אשששששש

תקציר המתכון: הייתי חייבת להכין. קינוח מטרף שהולך להיכנס לתפריט המשפחתי בגדול!!!

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסירופ:

לשכבות פילו:

לקרם וניל:

אופן הכנה

  1. להכנת הקרם: בסיר בינוני להוסיף סוכר, חלב, תמצית וניל וגרידת הלימון על להבה נמוכה להביא לרתיחה עדינה בקערה נפרדת להוסיף ביצים ולטרוף היטב להכניס פנימה סולת והקורנפלור ולערבב היטב לאחר שהחלב רתח להוסיף מעט מהחלב לבלילת הסולת ולהטריף ואז להוסיף כמעט את רוב החלב 3/4 מהכמות ולערבב לשפוך את הבלילה חזרה לתוך הסיר ולבשל מספר דקות עד לקבלת מחית/ דייסה להוריד מהאש ולקרר לגמרי בכדי לקרר קירור מהיר אפשר לשפוך את הקרם לתבנית שטוחה ולכסות בניילון נצמד ולהניח להתקרר ( לא במקרר)

  2. לבנתיים...להביא את הסוכר והמים וקליפת הלימון לרתיחה לערבב ולסנן לתוך כלי חסין ולתת להתקרר לגמרי. להניח בצד

  3. להכין משטח בו תניחו תבנית פיירקס גדולה או כל תבנית בגודל של 24 סמ על 35 סמ אפשר אפילו מרובעת למרוח מהחמאה המומסת באדיבות מסביב לתבנית להניח דף פילו שיעטוף את הדפנות והחוצה ולהבריש מעל להניח עו דף ולמרוח שוב בחמאה לחזור על אותה פעולה עוד 5 דפים לאחר 7 שכבות פילו , לשטח את הקרם בשכבה אחידה לסיים עם 7 הדפים הנותרים באותו אופן דף פילו/ חמאה לאחר שהוספתן את 7 הסמיכות מעל הקרם... לקפל את הדפנות פנימה תוך כדי עטיפה מוחלטת של הצדדים

  4. לחרוץ בסכין חדה ריבועים שווים *** לא עמוק מידי רק מעל לחמם תנור לחום של 190 לשעה או עד קבלת צבע חום להוציא החוצה ולחכות 2-3 דקות בעזרת מצקת ליצוק מעל את הסירופ בעדינות ולחכות עד לספיגה ואז להמשיף להרטיב את העוגה לתת להתקרר מעט ולהגיש עם ביזוק קינמון מעל לאכסן במקרר

  5. בתאבון