לןגן

פיתות מקמח כוסמין וזעתר...

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 13/07/2015 | 18:40
פיתות מקמח כוסמין וזעתר...

תקציר המתכון: כוסמין וזעתר... כי אין יותר טעים מזה… אני מכורה לדבר הזה….

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 100 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בצנצנת או קערית מזכוכית להוסיף שמרים וחצי כוס מהמים והסוכר 5 -10 דקות ( העיסה תהיה ספוגית)

  2. בקערה בינונית נפרדת לנפות קמח, להוסיף את הסוכר מלח וזעתר לערבב עם הידיים להוסיף את השמרים וכמעט את כל המים ללוש ביד עד לקבלת בצק חלק ורק להוסיף את שאר המים והשמן הנותרים ולהמשיך ללוש מספר דקות ( אם דביק מידי אז להוסיף מעט קמח )

  3. לכסות ולתת לנוח לשעה לאחר שעה לקרוץ 10 כדורים שווים ויפים ולשטח טיפה להניח ב 2 תבניות משומנות מעט כל תבנית להניח 5 כדורים עם מרחק ביניהם לתת לנוח חצי שעה

  4. לחמם תנור ל 220 מעלות לאפות ל12-15 דקות או עד קבלת צבע שחום

  5. בהצלחה ובתיאבון

  6. מיד לאחר האפיה לאחסן בשקית לא סגירה מוחלטת בכדי שהלחות תישאר בפיתות