קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
אופן הכנת העוגה:
מפרידים בין החלבונים (לבן) לחלמונים (צהוב)
מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר ואת החלמונים עם המחצית השניה
מערבבים את האגוזים עם הקמח ואבקת האפיה
שופכים בהדרגתיות את החלמונים והאגוזים לקצף החלבונים ומערבבים בתנועת קיפול
מחממים תנור ל-170 מעלות
גוזרים עיגול מנייר אפיה ושמים בתחתית התבנית
שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור (מומלץ לשים נייר אפיה נוסף בתוך התנור על הרשת במידה ויגלוש וישפך)
אופים שעה, בודקים עם סכין שהעוגה האפוייה, מוציאים ומקררים
אופן הכנת הקרם:
מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל, במידה והקרם נוקשה מדי, יש להוסיף חלב
אופן בניית העוגה:
חוצים את העוגה באמצע ומרימים בזהירות את החלק העליון ומורחים חצי מהקרם
מחזירים את החלק העליון של העוגה ומורחים את הקרם שנשאר, כולל את ההיקף של העוגה
אופן הכנת ציפוי השוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד עם השמנת המתוקה, מערבבים היטב ושופכים על העוגה, נותנים לשוקולד לנזול בהיקף של העוגה באופן לא אחיד
בתאבון