לןגן

עוגת מוס בתחתית בראוניז וכדורי שוקולד לבן

מאת: קרן חביב, פורסם: 06/07/2019 | 14:36
עוגת מוס בתחתית בראוניז וכדורי שוקולד לבן

תקציר המתכון: עוגה חגיגית במיוחד

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבסיס הבראוניז

למוס

לעיטור

אופן הכנה

  1. הכנה הבראוניז:

  2. להמיס במיקרו את השוקולד והחמאה, לערבב היטב. להוסיף לקערת הבלילה נס קפה והסוכר ולאחר מכן את הביצים (כל פעם ביצה אחת ולערבב). להוסיף את הקקאו , הקמח והמלח. לשפוך לתבנית מלבנית בקוטר 24/25 להשטיח בדפנות .להוסיף את הפיסטוקים ולערבב. להכניס לתנור שחומם מראש 180 מע' כ25 דקות,לא לאפות יותר מידי, ניתן לבדוק עם סכין שיצא עם מעט פירורים.

  3. הכנת המוס: שמים בכלי מתאים את השוקולד, הקקאו, הקפה והמיץ ומחממים בהדרגה במיקרוגל (בפולסים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים. שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה.

  4. מוסיפים בהדרגה את הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת קרם אחיד.

  5. יוצקים את הקרם על הבסיס ומיישרים. עוטפים את התבנית ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.

  6. העיטור: מדביקים בתחתית המוס (מעל הבראוניז) את שבבי הפיסטוקים.

  7. מקפיאים את השוקולד הלבן לחצי שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים, עוטפים בפיסטוקים ומניחים על העוגה