לןגן

דג טונה עם זתים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 05/07/2019 | 11:49
דג טונה עם זתים

תקציר המתכון: מי שלא מנסה מפסיד !

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית את הדג טונה אני משרה בעודו קפוא ! עם מעט חומץ מלח ומים עד לכיסוי חלקי ..חצי שעה שטיפה וסינון

  2. טיפול בזתים.

  3. אני קונה זתים מבוקעים טריים מהשווקים מוציאה את הגלעין ,מרתיחה 40 דקות עם חצי למון חתוך לרבעים ורבע כפית כורכום,הלימון מנטרל את המרירות..לסנן את המים ...אם השתמשתם בזתים משימורים אותו התהליך בדיוק !

  4. להכנת הרוטב

  5. נחמם את השמן והשום על הגז...נוסיף את הכורכום והפפריקה ..נערבב לפתיחת תבלינים ...נוסיף את הזתים שהרתחנו מראש ...את הפלפלים חצי מכמות הכוסברה ...המים עם האבקת מרק עוף ברגע שהרוטב מבעבע נניח את פרוסות הדג ...נשקה אותם עם הרוטב נפזר מעט פלפל שחור גרוס ..נכסה מידי פעם ננענע את הסיר..נבשל להבה נמוכה 20 דקות ...נסיר מכסה נפזר את יתרת הכוסברה

  6. נבשל לעוד 5 דקות וזה מוכן

  7. מעדן עולם ...מאילנית בניזרי

  8. הערה ! במקום דג טונה ניתן להכין עם כל דג שתרצו !!