לןגן

תפו״א מוקרם

מאת: לורין אסולין, פורסם: 26/06/2019 | 16:45
תפו״א מוקרם

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב בשמאל

אופן הכנה

  1. את תפוחי האדמה לפרוס לפרוסות, לבשל עד ריכוך ולסנן

  2. בסיר קטן להמיס חמאה ולהוסיף את הקמח, לערבב בעזרת מטרפה ללא הפסקה לכיוון אחד

  3. כאשר זה מבעבע, להוסיף חלק מהחלב ולהמשיך לערבב

  4. אחרי כמה דקות להוסיף את שאר החלב והתבלינים ולערבב עד להסמכה קלה (לא מסמיך כמו בשאמל רגיל)

  5. להניח את תפוחי האדמה בתבנית ולשפוך מעל את הרוטב, לערבב מעט

  6. לפזר מעט גבינה צהובה מעל ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו עד להשחמה.