לןגן

קובה סלק

מאת: זיו מ, פורסם: 20/06/2019 | 01:26

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

בצק(כוס חד פעמי חמה)

מילוי

למרק

אופן הכנה

  1. **לפני הכל:**

  2. ממלאים סיר במים קרים עם הסלקים

  3. נותנים לסלקים להתבשל במשך כשעה

  4. **לא לשפוך את המים !

  5. **ולא לשטוף את הסלקים !

  6. מחממים תנור ל220

  7. לאחר שהסלק התרכך במים

  8. מכסים אחד אחד בנייר כסף

  9. ומכניסים לתנור לעוד 30-20 דקות

  10. **משאירים סלק אחד בצד

  11. מתחילים בהכנת המרק:

  12. מחממים שלוש כפות שמן זית

  13. מטגנים בצל,גזר וסלרי חמש עד עשר דקות אש נמוכה

  14. מוסיפים את הסלקים לאחר שהתבשלו וחתכנו אותם לקוביות קטנות

  15. מוסיפים את הירקות למים שבהם התבשלו הסלקים

  16. עם הסלק הנ”ל שהשארנו בצד

  17. מכניסים לבלנדר

  18. עם מעט מים מהמרק.

  19. סוחטים לימון או שניים לפי הטעם

  20. מוסיפים את התבלינים

  21. מכסים את הסיר ונותנים למרק להתבשל כחצי שעה

  22. בנתיים:

  23. לוקחים את הבצק עם ידיים רטובות מעט ,וממלאים את הקבות שלנו .

  24. לאחר שסיימנו את גלגול הקובות

  25. נזרוק אחת אחת למרק שלנו

  26. ניתן לזה עוד 40 דקות בישול

  27. להכנת הבצק:

  28. מוסיפים לסולת קודם כל את השמן והמלח

  29. מערבבים שהשמן יספק בגרגרי הסולת

  30. מוסיפים מים בהדרגה

  31. לשים עד שהבצק נהיה אחיד

  32. מניחים בצד ל20 דקות

  33. הכנת המילוי:

  34. מערבבים את כל מרכיבי הבשר והתבלינים יחד

  35. בצל מרוסק פטרוזיליה קצוצה

  36. ניתן לטגן את הבשר במחבת לפני המילוי

  37. לא חובה