לןגן

פאי ברוקולי על בצק יוגורט

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 18/06/2019 | 20:28
פאי ברוקולי על בצק יוגורט

תקציר המתכון: פאי ברוקולי ארוחת ערב מזינה משביעה ובעלת ערך קלורי נמוך, ממש מעדן לחך

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את היוגורט והמלח.

  3. מתקבלת תחילה בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.

  4. משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.

  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבצק כ-15-20 דקות.

  6. הכנת המילוי:

  7. מבשלים את הברוקולי עד לריכוך ושוטפים את הברוקולי ומפרקים לפרחים.

  8. במחבת מאדים את השום עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב. קוצצים גס את עלי המנגולד ומוסיפים אותו לשום המטוגן מממשיכים לטגן מוסיפים את הגזר המגורד מטגנים כמה דקות מכבים את הגז.

  9. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים, את גבינת הריקוטה והגבינה צפתית ומערבבים.

  10. בקערה טורפים את החלב והביצים.

  11. מוסיפים לקערה את הירקות מהמחבת מערבבים, משטחים בתבנית הפאי, אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור

  12. עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן.