לןגן

עוגת תפוזים גבוהה

מאת: נטע בשביל השוקולד, פורסם: 16/06/2019 | 20:28
עוגת תפוזים גבוהה

תקציר המתכון: כל פעם כשאני מכינה אותה הבית מתמלא בריח של פרדס,כולם יוצאים מהחדרים פורסים פרוסה,מחייכים ,טעם גן עדן, מרקם ענן ,כמו חיבוק של אמא

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לעוגה

להגשה

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. מחממים תנור ל-160 מעלות. 

  3. במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס אחת מהסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. 

  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז.

  5. מנפים יחד אבקת אפייה וקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים. 

  6. בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ,1 כוס, עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  7. טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות. 

  8. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת.

  9. אופים 70 דקות, עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לגמרי. 

  10. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על שלושת רגליה וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.