תבשיל אפונה ועוף לקוסקוס
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 14/06/2019 | 14:47
תקציר המתכון:
תוספת לקוסקוס מושלמת
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
חלקי עוף איזה שאוהבים ..אני שמתי 6 שוקי עוף
-
מאת אילנית בניזרי
-
חצי חבילת אפונה עדינה קפואה
-
4 גזרים קלופים חתוכים לרבעים
-
2 תפו"א פרוס לרבעים
-
2 גבעולי סלרי(:כרפס) כולל עלים חתוכים
-
רבע כרוב לבן פרוס
-
חופן כוסברה קצוצה
-
מעט שמיר קצוץ
-
) ניתן להוסיף קישוא פרוס לעיגולים)
-
בצל קצוץ
-
2 שיני שום כתושות
-
רבע כפית כורכום
-
כף פפריקה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
רבע כפית כמון
-
רבע כפית פלפל שחור גרוס
-
כפית אבקת מרק עוף
-
מלח לפי הטעם
-
3 וחצי כוסות מים
-
תבלינים::
אופן הכנה
-
ברבע כוס שמן נטגן את הבצל עד להזהבה ...נוסיף את השום הכורכום..הפפריקה והרסק נערבב לפתיחת תבלינים...נניח את שוקי העוף ונטגן על התבלינים דקה מכל צד ...
-
נוסיף את הירקות והאפונה והשמיר למעט הכוסברה ...שאר התבלינים והמים ..רצוי לאחר ששמים את המים להניח את חתיכות הכרוב מעל הכל ...נבשל להבה נמוכה 40 דקות ...נסיר מכסה נפזר כוסברה קצוצה נבשל ללא מכסה לעוד 7 דקות ומוכן ❤