קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מרתיחים סיר עם מים. כשהמים רותים מכניסים את הכרובית שהפרדנו לפרחים, ומבשלים כ-20 דקות
מוציאים את הכרובית מהסיר עם כף הגשה עם חורים ומסדרים את פרחי הכרובית בכלי פיירקס בו נאפה אותה
בין פרחי הכרובית, מפזרים בנדיבות גבינת טל עמק
מכינים את רוטב הבשמל - מוסיפים מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, וגבינת פרמזן
שופכים מעל הכרובית את רוטב הבשמל ומעליו מפזרים את יתרת הגבינה המגוררת
אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה
אם רוצים להכין לבד רוטב בשמל, להלן המצרכים: 30 גרם חמאה, 40 גרם קמח = 4 וחצי כפות גדושות קמח, 1/2 כוס חלב (אפשר 1/2 כוס שמנת להקצפה 38%), מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט מגורד. וגבינת הפרמזן
אופן הכנה: ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ויוצרים רביכה. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב תמידי עם מטרפה עד שמסמיך (להשגיח שלא יווצרו גושי קמח) מוסיפים את גבינת הפרמזן