לןגן

עוגת גבינה אפויה

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 10/06/2019 | 00:04
עוגת גבינה אפויה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 8 חלבונים

  2. 1 וחצי כוס סוכר

  3. להקציף לקצף מבריק ויציב לא קשה מאוד

  4. בקערה נפרדת לערבב עד שאין גושים והמרקם חלק

  5. 8 חלמונים

  6. 850 גבינה שסיננו מראש לפחות שעה

  7. 1 שמנת חמוצה

  8. 4 כפות פודינג וניל

  9. 3 כפות קורנפלור

  10. להוסיף ב3-4 מחזורים קצף ביצים לתערובת הגבינה ולערבב בתנועות קיפול

  11. לשמן תבנית 22 או 24 מס׳ בחמאה

  12. להניח בתחתית ובשוליים נייר אפיה ולשמן גם אותו בחמאה

  13. לשפוך את הבלילה לתבנית

  14. לחמם תנור ל200 מעלות עם תבנית תנור מלאה במים רותחים

  15. להניח את התבנית במרכז התבנית עם המים

  16. לאפות במשך 30 דקות לא לפתוח את התנור

  17. להנמיך את החום ל160 מעלות ולאפות עוד 30 דקות ולא לפתוח את התנור

  18. בסיום האפיה להשאיר את העוגה להתקרר בתנור לשעה נוספת בלי לפתוח את התנור

  19. אפשר לצפות את העוגה בקצפת או בשמנת חמוצה (מעדן)מעורב. טוב טוב עם 2 סוכר וניל ו2 כפיות סוכר או להשאיר ללא ציפוי ולפדר באבקת סוכר