פשטידת ברוקולי ועגבניות דרי
מאת: ,לימור שמואלי, פורסם: 09/06/2019 | 18:40
תקציר המתכון:
עשיתי בשבעות יצא אחלה
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
לבצק
-
100 גרם חמאת "תנובה"
-
1 וחצי כוסות קמח
-
1 וחצי כפיות מלח
-
1 ביצה
למלית
-
1.5 כוס ברוקולי חתוך לחתיכות
-
1.5 כוס עגבניות שרי חצויות
לקרם רויאל
-
2 ביצים
-
1 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
-
1/2 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
-
1/2 כוס פתיתי גבינת עמק למאפים "השף הלבן"
אופן ההכנה (בצק)
-
1.מניחים את החמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד שהחמאה רכה.
-
2.מוסיפים את המלח ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית (בגודל של גרגרי קוסקוס).
-
3.מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב רק עד שמתקבל כדור בצק. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
הכנת המלית
-
1.מניחים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה בקערה וטורפים עד קבלת תערובת אחידה.
אופן הכנה
-
הרכבת הקיש:
-
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
2.מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ.
-
3.משטחים את העלה בתוך התבנית ומהדקים אותו היטב לדופן. מסדרים במרכז את הברוקולי, יוצקים את מהבלילה ומסדרים למעלה את העגבניות.
-
מכניסים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהצבק מזהיב בשוליים צבע הבצק והמלית מתייצבת.