לןגן

לחם שום וגבינה צהובה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/06/2019 | 17:59
לחם שום וגבינה צהובה

תקציר המתכון: מתכון קל ויוצא מעלף וטעים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים לבצק

תערובת החמאה

ציפוי הבצק

אופן הכנה

  1. בקערה שמים קמח מנופה מוסיפים מלח ומערבבים, מוסיפים סוכר, שמרים יבשים, חלב חם וביצה ומערבבים מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד בערך 10 דקות לפתיחת הגלוטן הבצק מעט דביק.

  2. שמים לתפיחה בערך 30-45 דקות או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

  3. מקמחים משטח עבודה שמים את הבצק ולשים כמה דקות מניחים לתפיחה נוספת כ-10 דקות.

  4. תערובת החמאה:

  5. בקערה שמים את כל החומרים ומערבבים

  6. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן ארוך. מורחים על חצי מהמלבן את מילוי החמאה עם הפטרוזיליה, סוגרים את החצי השני על המילוי, מפזרים חלק מהגבינה הצהובה. מגלגלים לצורת רולדה.

  7. מרפדים תבנית אפיה עגולה בנייר אפיה פורסים את הרולדה ל-8 פרוסות שוות

  8. מסדרים את פרוסות הבצק בצורת שושנים בתבנית העגולה ומניחים לתפיחה בערך 30 דקות.

  9. מפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה ומעל מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות בערך כ-30 דקות. זמן האפייה והטמפרטורה של התנור יכולים להשתנות מתנור לתנור.