לןגן

קובה במילוי פטריות ברוטב שמנת

מאת: Tali Davidov, פורסם: 07/06/2019 | 15:19
קובה במילוי פטריות ברוטב שמנת

תקציר המתכון: מתכון מיוחד וטעים לחג השבועות

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק הקובה

למילוי הקובה

לרוטב הקובה

הוראות הכנה לרוטב

אופן הכנה

  1. קובה במילוי פטריות ברוטב שמנת.

  2. לבצק הקובה:

  3. 2 וחצי כוסות סולת ( כוס חד פעמי שתיה חמה)

  4. 1 כוס מים פושרים

  5. מלח ופלפל שחור מעט

  6. לערבב היטב ולהוסיף מעט שמן מלמעלה .

  7. לעטוף את הבצק ל10 דק מנוחה ...

  8. למילוי הקובה:

  9. 1 בצל מטוגן קצוץ

  10. 1 חב פטריות שמפיניון טרי או שימורים קצוצים.

  11. מלח ופלפל שחור .

  12. הוראות הכנה למילוי הקובה

  13. לטגן עד הזהבה ולהכניס למקרר לחצי שעה.

  14. ‌להכנת הקובה והמילוי לשמן את הידיים ולמלא ולסגור בצורה שטוחה ( כמו קובה חמוסטה)

  15. להרתיח סיר עם מים ומלח

  16. להכניס את הקובה למים שרתחו בלבד, ל10-15דקות.(עד שצף הקובה)

  17. לרוטב הקובה:

  18. 1 בצל

  19. 2 שיני שום.

  20. 2 פלפל צלי חריף

  21. רבע כפית אגוז מוסקט.

  22. חבילה פטריות

  23. 2 שמנת לבישול

  24. רבע כוס חלב

  25. חצי כפית פלפל שחור

  26. חצי כפית טימין

  27. הוראות הכנה לרוטב :

  28. לטגן בצל עם שום להוסיף את הפטריות עד הזהבה

  29. אח''כ להוסיף שמנת פטריות חלב תבלינים ל10 דקות אש בינונית..

  30. להוציא את הקובה שהרתחנו במים בקערה שטוחה או תבנית. לשפוך מעל הקובה ולהוסיף מלמעלה טימין ובתאבון⁦👩‍🍳⁩💃⁦❤️⁩