לןגן

מקרוני אנד צ’יז – מאפה פסטה מושחת עם גבינות

מאת: Ilana Wayne, פורסם: 05/06/2019 | 21:37

תקציר המתכון: שי-לי ליפא מלמדת איך מכינים את פשטידת הפסטה האמריקאית הכי מושחתת שיש - מקרוני אנד צ'יז עם מלא גבינות נמסות. תתכוננו לקצור מחמאות

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

  2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.

  3. ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה לרביכה חלקה וסמיכה.

  4. מגררים את הגבינות ומוסיפים לסיר (מלבד הפרמזן לעיטור).

  5. מוסיפים חרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה או מי ברז. מסירים מהאש.

  6. מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.

  7. יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל פרמזן ופירורי לחם באופן שווה.

  8. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ’יז זהוב.

  9. אם רוצים שהמקרוני אנד צ’יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים - אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.