לןגן

רוגלעך נוטלה כמו במאפיות של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 28/05/2019 | 06:01
רוגלעך נוטלה כמו במאפיות של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות!!! רוגלעך טעימים, שמנמנים, נזללים עם המון שוקולד מתכון בטוח, וכן אפשר גם פרווה.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת בצק הרוגלעך...

  2. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר ומערבבים מעט, מוסיפים את המחמאה או הנטורינה או החמאה, ביצים, שמן, מים או חלב, תמצית וניל ומלח ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק ומעט דביק, אם רוצים אפשר ללוש בידיים רק חשוב ללוש לפחות 10-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה

  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר 6-7 שעות או עדיף לילה שלם פעולה זו חשובה אסור לוותר, השהות במקרר עוזרת לבצק לתפוח מעט ולהתייצב

  4. מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים

  5. הכנת הרוגלעך...

  6. על משטח עבודה מקומח קלות מרדדים את הבצק לריבוע בגודל 30*30 בערך (לא חייבים לדייק), מורחים שכבה דקה ואחידה של ממרח השוקולד פרווה או ממרח נוטלה, מקפלים את הריבוע במרכז ליצירת מלבן יותר קטן, מסובבים את הבצק כך שהצלע של הבצק הארוכה תהיה מולכם, מרדדים שוב עד שנוצר מלבן גדול בעובי חצי ס"מ (עם הממרח שוקולד פרווה או ממרח נוטלה בפנים, זה בסדר), שימו לב!! חשוב לשמור את צורת המלבן

  7. חותכים את המלבן ל-20 משולשים שווים בעלי צלעות ארוכות, מגלגלים כל משולש מהבסיס ועד השפיץ ליצירת הרוגלעך, מניחים את הרוגלעך על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים, מכסים את התבנית ומניחים לרוגלעך לתפוח עד שהם מכפילים את נפחם, בערך 50 דקות

  8. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, טורפים בקערה קטנה יחד את הביצה, מים, מלח לתערובת אחידה ומורחים בעדינות את הרוגלעך לפני האפייה, מכניסים לתנור את הרוגלעך ואופים 15-20 דקות או עד להזהבה

  9. זיגוג הרוגלעך...

  10. בסיר קטן מבשלים יחד את המים, סוכר, סוכר וניל, מביאים לרתיחה במשך 4 דקות ומסירים מהאש, מזגגים בסירופ קר את הרוגלעך המוכנים כאשר הם יוצאים מהתנור חמים בעדינות, (סירופ קר רוגלעך חמים מהתנור), מקררים את הרוגלעך לטמפרטורת החדר ומגישים

  11. טיפים...

  12. אפשר למלא את הרוגלעך בכל ממרח שאוהבים, חלבה, פרג, ריבת חלב, חמאה בוטנים בשילוב עם שוקולד צ'יפס, הקיצר מה שבא לכם

  13. חשוב לא לוותר על הסירופ בתום האפייה, הוא מקנה לרוגלעך להיות נמס בפה, כל ביס חגיגה

  14. שומרים את הרוגלעך עד יומיים בטמפרטורת החדר

  15. אפשר להקפיא את הרוגלעך המוכנים עד שבועיים, ממליצה להפשיר ולחמם מעט בתנור או בטוסטר אובן

  16. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה