תקציר המתכון: ריקוטה בעלת מרקם פירורי עדין, הגבינה מעולה למליות לפשטידות, סלטים רעננים, במלית לפנקייק, חביתות פסטות ובפיצות. והכי חשוב שזה ביתי ולא קנוי
קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
בסיר גדול מחממים חלב ורוויון על אש בינונית, עד כמעט נקודת רתיחה.
מערבבים מדי פעם לבל ידבק החלב לתחתית הסיר.
מכבים את האש, ממליחים ומשהים רבע שעה ללא ערבוב.
בעזרת כף מחוררת מעבירים את גושי הגבינה הקטנים לתוך בד חיתול / גזה להכנת גבינות/שקית להכנת גבינות
מונח מעל מסננת או סלסילת קש. לאחר שעתיים של סינון מי החלב מהגבינה, הריקוטה מוכנה.