תקציר המתכון: מתכון מעולה לשבועות יוצא מעדן הכי טעים שיש
קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
בקערה שמים את היוגורט עם המלח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
למקם את המסננת מעל לקערה ולפרוש את החיתול / בד גזה על גבי המסננת, כך שהקצוות של החיתול מכסות את כל שטח המסננת ו”זולגות החוצה”.
ניקח את קערת היוגורט ונמזוג אותה בעדינות לתוך המסננת אשר מכוסה בחיתול/ גזה. שימו לב שבזמן המזיגה החיתול לא “בורח” לכם וחושף חלק מהמסננת בכדי להפריד את המים מהגבינה.
למחרת מרוקנים את היוגורט לתוך הקערה מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים.
מרוקנים את המים מהקערה שמים את בד החיתול/הגזה מעל המסננת ומוזגים את היוגורט בעדינות לתוך המסננת.
משאירים למשך שבוע מידי פעם מרוקנים את המים.
למעוניינים ליצור כדורי לאבנה משמנים את הידיים, למלא צנצנת בשמן זית משובח כ-1/2 גובה הצנצנת (ניתן להוסיף לצנצנת גם זעתר אם רוצים), לגלגל כדורים קטנים מגבינת הלאבנה ולהכניס לצנצנת.
מי שלא רוצה ליצור כדורים מניחים בקופסא את הלבנה ומכסים בשמן זית.