לןגן

עוגת מוס וניל עם מלית פטל קפוצ'ינו בציפוי גלסאז שקוף

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 15/05/2019 | 19:49
עוגת מוס וניל עם מלית פטל קפוצ'ינו בציפוי גלסאז שקוף

תקציר המתכון: כל מילה מיותרת

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1)אופן ההכנה הגלסאז שקוף.

  2. מביאים לרתיחה את המים סוכר וגלוקוזה עד לקבלת טפרטורת של 103 מעלות .

  3. מוסיפים את הג'לטין המומסת מערבבים היטב ומכניסים למקרר ללילה שלם .

  4. 2)אופן ההכנת המלית פטל

  5. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות

  6. 3)מביאים לרתיחה את הפטל עם הסוכר.

  7. טוחנים עם מיקסר מוט מסננים לקבלת מרקם חלק .

  8. מוסיפים את הג'לטין המומסת כמה שניות במיקרוגל ומערבבים

  9. מרפדים רינג עם ניילו נצמד בקוטר 16 ס"מ ושופכים את התערובת ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  10. 4)אופן ההכנה מלית קפוצ'ינו

  11. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה חלב חלמונים וסוכר תוך כדי ערבוב עד לקבלת טפרטורת של 82 מעלות

  12. 5)שופכים את התערובת לחלבונים ושופכים על שני סוגי השוקולדים מוסיפים נס קפה ואת הג'לטין מומס 7 שניות במיקרוגל מערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ומעבירים לשקית זילוף

  13. 6)מרפדים רינג בקוטר 19 ס"מ בניילון נצמד מוציאים את המלית פטל מניחים אותה במרכז ומזלפיף כודם סביב ולאחר מכן ממשיכים לכסות את כל המלית פטל ומכניסים חזרה למקפיא להקפאה מלאה

  14. 7) אופן ההכנה הטורט שוקולד פרלינה

  15. מערבבים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת מרקם חלק

  16. מוסיפים מחית פרלינה תמצית וניל וביצים אחד אחד ושוקולד מומס

  17. 8) מנפים על התערובת קמח וקקאו + 78 גרם שמנת מתוקה ומערבבים עם מיקסר עד שאין גושים ועד לקבלת מרקם קרמי וחלק

  18. 9) מניחים על תבנית של תנור דף נייר איפה ומניחים רינג מרובה בקוטר 24 ס"מ משמנים עם ספרי ושופכים ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 כ 18 דקות ושמים בצד

  19. 10) אופן ההכנה מוס וניל

  20. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות

  21. 11)מערבבים את החלמונים עם הסוכר

  22. 12)מחממים 80 גרם שמנת מתוקה ושופכים על החלמונים ו7מערבבים היטב מחזירים על הגז ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק קרמי מוסיפים את הג'לטין המומסת

  23. 13) מקציפים 450 גרם שמנת מתוקה עד ליציבות ומוסיפים אותה לתערובת החלמונים הטפרטורה של התערובת יגיע ל 25 מעלות

  24. ומערבבים היטב

  25. 14)מעבירים לשקית זילוף

  26. 15) מרפדים רינג בקוטר 24 ס"מ בניילון נצמד מחלצים את המלית הכפולה מניחים אותה במרכז מתחילים לזלף סביב ולאחר מכן על כל מהשטח מיישרים

  27. 16) קורצים עיגול טורט עם רינג בקוטר 19 ס"מ ומניחים במרכז וממשיכים לזלף סביב אבל לא מכסים את העיגול מיישרים את השוליים ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  28. 17) הציפוי גלסאז.

  29. מחממים את ציפוי גלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה וממתינים עד לקבלת טפרטורת של 32 מעלות .

  30. 18)מחלצים את העוגה שמים אותם על כלי גבוה שהטורט קלפי מטה ושופכים את ציפוי גלסאז על העוגה הקפוא מחכים עד סיום טיפטוף של ציפוי גלסאז ושמים אותה על תחתית או מגש לעוגה

  31. 19)משירים את העוגה במקרר לאפשרה לפני הגשה בהצלחה .