לןגן

קיש גבינות

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 14/05/2019 | 20:57
קיש גבינות

תקציר המתכון: אפשר למלא בכל מה שאוהבים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

לבלילה-רויאל

מילוי שאוהבים

אופן הכנה

  1. לבצק (מספיק לשני קישים קוטר 26 כמו בתמונה

  2. במקסר/מעבד מזון לשים 400 גרם קמח מנופה, 200 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות, כפית סוכר, כפית מלח, לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. להוסיף 2 חלמונים (את החלבונים לשמור לרויאל) ובערך 6 כפות מים, לעבד עד לקבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

  3. בינתיים להכין מילוי שרוצים,

  4. להכנת הרויאל (מתאים לשני קישים קוטר 26)

  5. - 1 שמנת מתוקה , חצי כוס חלב, 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר לערבב חצי צהובה וחצי מוצרלה), 100 גרם בולגרית מגורדת,2 ביצים, 2 חלבונים,

  6. 2 כפות קמח עם אחד אבקת אפייה . לתבל במרק עוף, פלפל לבן ואגוז מוסקט. לערבב טוב.

  7. לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה מקומחות מעט לצורה של התבנית ( תבנית פאי קוטר 26 כמו בתמונה), להקפיא 2-3 דקות ולשפוך את התערובת הרויאל.

  8. מעל לסדר את התוספות שאוהבים. להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 40-50 דקות בערך ( עד שמוכן). בהתחלה לשים חצי שעה בשלב התחתון ואז להעלות לאמצע להשחמה.