לןגן

פתיתי אורז אפויים עם אטריות וקבנוס אחד אחד של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/05/2019 | 10:48
פתיתי אורז אפויים עם אטריות וקבנוס אחד אחד של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעים! מושלם! להיט! תוספת נהדרת, מהירה, וגם מתכון בטוח איך מבשלים פתיתים אחד אחד.

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה

  2. להוסיף את פרוסות הקבנוס ולהמשיך לטגן עוד 5 דקות עד שהקבנוס מזהיב

  3. מוסיפים את הפתיתים, תבלינים ומערבבים היטב וממשיכים לטגן עוד 3 דקות נוספות, עד שפתיתי האורז ייעטפו היטב בשמן ובתבלינים

  4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים היטב, מורידים ללהבה נמוכה, מכסים חלקית את הסיר עם המכסה, מבשלים כ-10 דקות עד שכל המים מתאדים והפתיתים מוכנים לאכילה

  5. לאחר 10 דקות לסגור להבה, לערבב / להפריד בעדינות את הפתיתים ולהניח בצד לעוד 10 דקות מנוחה ולהגיש

  6. טיפים...

  7. חשוב מאוד לטגן / לעטוף את הפתיתים בשמן לפני הכנסת המים הרותחים

  8. לאחר המון ניסיונות, חשוב מאוד לשים רק 3 כוסות מים רותחים בכל אריזה של פתיתים 500 גרם (קוסקוס, אורז, צורות וכו') כדי לקבל פתיתים אחד אחד ולא דביקים, המים צריכים להיות בגובה הפתיתים ולא כמו שכתוב באריזה

  9. חשוב להשתמש בכוס חד פעמית לשתייה חמה למים הרותחים

  10. זהו מוכן! ממליצה בחום, מנה טעימה, נזללת בכלום עבודה

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה